Autoři - Pavel Jonáš

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Pavel Jonáš

Josef II. se narodil 13. března 1741 ve Vídni jako nejstarší syn Marie Terezie a Františka I. Štěpána Lotrinského. Byl však už čtvrtým dítětem v pořadí.
Marie Terezie byla nejstarší dcerou císaře Karla VI. Narodila se 13. 5. 1717 ve Vídni. Byla pokřtěna vodou z Jordánu a dostala jméno Marie Terezie Valpurga Amálie Kristina.
S účinností od 1. 11. 2003 byla stanovena cena za obyčejné standardní psaní ve výši 6,50 Kč. Česká pošta však až do odvolání nebude přihlížet k nedoplatku 0,10 Kč vzniklému použitím známky 6,40 Kč.
Vážený čtenáři, předkládám Vám zajímavost. Ve své sbírce jsem objevil dva dopisy, o kterých však nemůžu říci nic bližšího, naopak bych vysvětlení uvítal.
V roce 1908 a 1910 byly v Rakousku vydány známky s portrétem císaře Karla VI., katalog Michel č. Mi 139 a 161. Známka s jeho portrétem byla použita i k přetištění přetiskem Pošta československá 1919, katalog Pofis č. 83.
V roce 1917 byly v rakouském císařství vydány výplatní známky malého formátu s portrétem císaře Karla I. podle návrhu A.Cossmanna
Jak je vidět, i v době APOSTŮ, výplatních známek vydávaných v milionových nákladech a placení převodem, se v běžné, filatelisticky nijak neovlivněné korespondenci, objeví zajímavé a ne zcela běžné frankatury.
Dovoluji si Vám poslat 4 dopisy z firemní korespondence, na kterých jsou zajímavosti ze současného poštovního provozu.
  Starší články

Pavel Jonáš


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Pavel Jonáš


Autor o sobě nic více nenapsal.