Autoři - Pavel Pittermann

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Pavel Pittermann

Vážení čtenáři, delší dobu si stěžujeme nad výroky jury při hodnocení exponátů ve třídě tradiční filatelie u období ČSSR po roce 1945, proto jsme požádali našeho významného znalce a jurymana, pana Pavla Pittermanna, aby se k této problematice vyjádřil.
Tentokrát jako přitažlivá příručka z pera Ivany Šárové, v pojetí zcela nekonvenčním a to jak autorském, tak výtvarném i polygrafickém.
Kdo očekává od tohoto článku nějaké zásadní převratné informace, bude asi zklamán. O známkách Košického vydání – oficiálně první naší poválečné emise, toho bylo napsáno hojně.
v tichosti a navždy. Vzpomínám si na naše první setkání v roce 1970 na burze 'U Nováků'. Tehdy ještě tvořil naprosto nerozlučnou dvojici spolu s Ing. Karlem Rossym (dnes už také zemřelým) a jejich vášeň pro československé známky, zejména Hradčany, byla příkladná a pro všechny nás mladší velmi inspirativní.
Další z řady smutných zpráv nás zastihla koncem října tohoto roku. Dne 21. 10. 2002 v tichosti zemřel na následky těžké choroby filatelista, jehož význam pro celou českou organizovanou filatelii je nezanedbatelný.
Filatelii jako zálibě se věnuje od roku 1955, v organizované filatelii působí od roku 1970. Nejprve v Komisi čs.známky SČSF (dnes Společnost sběratelů čs.známek) jako její člen, dlouholetý tajemník, později předseda a dnes hospodář a správce členské evidence
  Starší články

Pavel Pittermann

Email


Autor o sobě napsal:
Více o autorovi se dozvíte v tomto článku.

Reklama

merkur-revue.eu

Pavel Pittermann

Email


Autor o sobě napsal:
Více o autorovi se dozvíte v tomto článku.