Autoři - Rudolf Oppolzer

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Rudolf Oppolzer

V tomto nejkratším díle se budu zabývat rozlišením blokových perforátorů řady Č používaných PTC a. s. pro výrobu poštovních známek České republiky v období 1993 – 2005.
Ve třetím díle budu pokračovat v rozlišování blokových perforátorů. Zaměřím se na použití jednotlivých perforátorů řady S u poštovních známek České republiky z období 1993 – 2005.
Za skutečný úvod do rozlišování perforace u známek České republiky tištěných v PTC a. s. rotačním ocelotiskem kombinovaným s hlubotiskem (OTr + HT) lze považovat až toto druhé pokračování.
Přestože je perforaci známek České republiky věnována poměrně velká pozornost, stále postrádám materiál, který by se touto problematikou zaobíral komplexněji.
V roce 1995 byl z technických příčin opožděně vydán aršík k 70. výročí založení Osvobozeného divadla. Aršík byl vytištěn dvoubarevným ofsetem v barvě žluté a černé v celkovém nákladu 399.300 kusů.
Vedle PTC, a. s. jsou známky České republiky vyráběny v tiskárně společnosti Victoria Security Printing, a. s., kde je k tisku využívána moderní ofsetová technologie
Novější články Starší články

Rudolf Oppolzer

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Rudolf Oppolzer

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.