Autoři - Merkur-Revue

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Merkur-Revue

V tomto článku jsme se zaměřili na smíšené frankatury známek Hradčany se souběžně platnými známkami rakouského a uherského původu v období od 18. 12. 1918 do 28. 2. 1919. Cílem bylo určit skutečnou frekvenci jejich výskytu v běžném provozu.
V roce 2003 byl vydán poslední díl britské monografie zabývající se českými vojáky a jejich polními poštami za druhé světové války.
Laskavostí sběratele pana Jaroslava Černého z KF 05-13 v Turnově jsme získali neobyčejně zajímavé ukázky výrobních vad dopisnice České republiky CDV 13A, číslo A 30/95 z emise 'Architektonické památky ČR II', rok vydání 1995.
Dnes vám chceme představit jednu zcela mimořádnou a navíc nefilatelistickou leteckou zásilku z roku 1946, tedy z roku vydání prvních poválečných čs. leteckých známek.
V poslednom čase sa opäť objavili na výmennom stredisku v Bratislave (a pravdepodobne aj na iných miestach) zaujímavé celistvosti alebo výstrižky z obdobia rokov 1939–1945.
Nedávno se mi podařilo do sbírky zařadit dvě mimořádně vzácné známky 15 h Hradčany s přetiskem SO 1920 (SO 5b). Obě známky mají kromě vzácně se vyskytující řádkové perforace Řz 13 3/4 společný i mimořádný barevný odstín, jde totiž o známky červenohnědé.
Celistvost, či spíše část celistvosti, kterou dnes předkládáme našim čtenářům (viz vyobrazení), nepatří zrovna k obvyklým. Jde o čelní, adresní část obalu balíku, jímž byla přepravena větší zásilka novin
Doporučený dopis, odeslaný z pošty při Poslanecké sněmovně Národního shromáždění ČSR, jehož vyobrazení přinášíme, jistě není obyčejnou celistvostí.
Novější články Starší články

Merkur-Revue

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Merkur-Revue

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.